Blogindlæg

Dag 2 – Besøg hos Autodesk

I dag var vi på besøg hos Autodesk’s Galleri i San Francisco. Autodesk er en virksomhed som tilbyder en lang række forskelligt software. Som de selv siger “We make software, for people who make things”. De har over 150 forskellige programmer i deres sortiment, som kan bruges til forskellige formål.

Da vi var på galleriet, fik vi ikke meget information om selve softwaret, men vi fik en guidet tur rundt i galleriet, hvor vi fik forklaret om udvalgte produkter som er lavet med Autodesk’s software. Det indebar bla. et projekt på en ny måde at bekæmpe kræft på. Nu til dags får de fleste kræftramte personer kemoterapi, som skal hjælpe med at slå kræftens celler ihjel. Men kemoterapien dræber også mange andre celler i kroppen, som ofte giver store bivirkninger for patienten. Denne løsning som vi blev præsenteret for, indkapslede selve kuren inde i kroppen, og lukkede den kun ud til de celler som er kræftramte. Derved forbliver alle de raske celler som de er, og bivirkningerne formindskes markant. Som nævnt er dette kun et projekt, og det er stadig igangværende, men forhåbentlig kommer det i brug i den nære fremtid.

En anden ting som var udviklet med hjælp af Autodesk’s software var en måde at genskabe knoglestruktur på et menneske. Der var taget et virkeligt eksempel med en mand som var blevet skudt i hovedet, men overlevede. Hans kranie derimod var gået fatalt i stykker. Men med dette produkt, kunne de ved gamle billeder af manden genskabe strukturen for hans kranie, og lave det som var gået i stykker og forsvundet i metal, og erstatte det. Metallet blev lavet på en sådan måde, at det havde små huller i sig, så brusken kunne gro ind i metallet, så det gror sammen.

Det genskabte kranie

Design processen

Hun fortalte også om en kjole som reagerede når folk kom ind i ens “personal space”. Da vi ikke kunne se den i funktion har vi vedlagt en kort video der viser kjolen og dens funktioner.

Derudover nævnte hun også at der bruges Autodesk software til de rigtig mange film og TV serier. Eksempler på dette er Avatar, American Sniper, Interstellar, The Wolf of Wall Street, Breaking Bad, House of Cards og mange mange flere.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Du vil måske også synes om