Blogindlæg

Dag 1 – Besøg hos TechShop & Cobaltix

Vi lagde turen ud med at besøge en virksomhed der hedder TechShop. Her blev vi modtaget af en Ridge McGhee som gav en kort præsentation af firmaet samt suscesfulde kunder som havde lavet deres prototyper i TechShop.

Kort sagt er TechShop er en virksomhed som gør det muligt for folk at producere alle mulige forskellige ting. Oftest er det kunder med en ide til et produkt de vil sælge og så bruger de TechShop til at udvikle og producere det produkt. Mange gange fører det til at de derefter kan lave en virksomhed som sælger produktet efterfølgende.

Hos TechShop er der en lang række forskellige maskiner til rådighed. De har alt fra 3D-printere til laserskærere til computere med en lang række forskelligt software på. Vi så en foldbar kajak, og en lampe som ligner en bog, og når man åbner den, så tænder den automatisk for lyset som eksempler for produkter der var lavet igennem TechShop.

Det koster $150 om måneden at være medlem hos TechShop, og $99 hvis du er studerende. Derudover skal man så også betale for de materialer man bruger.

Her er der lidt billeder fra vores rundvisning på TechShop

Her er den kajak ORU Kayak hvor at prototypen er designet i TechShop.

Her er Lumio, bogen som lyser når du tænder den.

Efterfølgende gik turen til Cobaltix hvor vi mødte virksomhedens ejer, Steve Walker. Cobaltix er en virksomhed som sælger software, men som han selv siger “Whatever our customers ask for – we do”. Steve Walker er en meget inspirerende mand, som har brugt en stor del af sit liv på at bygge sit firma op, som han har været meget succesfuld med. Han gav os en lille forklaring, på hvordan hans fremgangsmåde på hvordan man skal starte en virksomhed ser ud. Han gik meget i dybden med dette, og det stod hurtigt klart at han er en mand med en masse erfaring på området, og uden tvivl har sin mening og holdning til hvordan man skal gøre.

Noget af det han gjorde meget klart var, at som en iværksætter skal man være klar på at fejle. Som han selv siger, har han fejlet mange gange i hans liv. Det vigtige ved at fejle det er at lære noget af det, og gøre det bedre til næste gang. Derudover sagde han også at det er rigtig vigtigt at altid overveje om man kan udvikle sin foretningsmodel. Hans ord var “The day your business model is finished, is the day you declare bankruptcy”. Selv om Steve Walker stadig bruger en stor del af sin tid på sin virksomhed, og stadig ønsker at den vokser, så er det at tjene penge ikke det han stræber mest efter på nuværende tidspunkt i hans liv. Han bruger meget tid på at hjælpe folk med at starte virksomheder, og han har også tidligere investeret i nogle virksomheder.

Steve Walker, Direktør og Ejer af Cobaltix

 

Næste Indlæg

Du vil måske også synes om